Jeg har oplevet mange fagprøver, hvor planlægningsmodeller spiller en bærende rolle. Det kan sagtens lade sig gøre, der er bare et par forhold du bør overveje.
Det gælder her som i alle andre forhold, at man ikke skal tvinge en model ned over en virkelighed, den ikke er skabt til. Kan du eksempelvis bruge en FAKIR hvis du skal forberede en konference eller en anden event? Det er i hvert tilfælde ikke nemt! Her kunne man måske overveje at modellere forløbet over de 5 P’er:
- Purpose – Hvorfor afholder vi overhovedet denne event?
- People – Hvem skal nyde godt af denne event?
- Proces – Hvad skal der foregå på eventen?
- Place – Hvor finder eventen sted?
- Product – hvilket resultat ønsker vi denne event skal skabe?
Hvis du synes FAKIR giver en god og overskuelig struktur, kan du spørge dig selv, om ikke den Sociotekniske Model kunne være et alternativ. FAKIR er oprindeligt lavet til planlægning af IT-relaterede systemændringer, den lægger ikke op til at man beskæftiger sig med den menneskelige/organisatoriske side af sagen.
Jeg ser osse en del milepælsplaner og gannt-kort. Nogle af dem er så indviklede at jeg ikke kan overskue hvad der skal ske hvornår. Husk: der er næste altid 2 grunde til at bruge de værktøjer som planlægningsmodeller er:
- De fungerer som din egen plan, de hjælper dig til at komme igennem et projekt eller en proces.
- De fungerer som referencerammer for andre end dig selv. Hvis du får brug for hjælp, er det en fordel, hvis den der skal hjælpe dig, kan skabe sig en ide om, hvor henne i processen du er. Derfor skal planerne være forståelige for andre end dig selv!
Go’ arbejdslyst og husk; hvis du har brug for hjælp er der en vejleder tæt på dig i dit digitale nabolag!
Hej,
Jeg synes at dine indlæg er rigtige gode. jeg skal snart til en mundtlig eksamen i fagprøve og har lavet et PowerPoint til præsentation. Er der mulighed for at du kan kigge på det??
What’s up, yup this article is genuinely nice and I have learned
lot of things from it about blogging. thanks.