Et trøstende ord

Jeg har lyst til at dele nogle tanker, som du ikke nødvendigvis kan bruge direkte i din fagprøve. Måske kan du bruge dem til at opnå en erkendelse af, at du hverken er forkert eller bindegal. Hvis det er tilfældet, kan jeg ikke ønske mere!
Jeg ved jo ikke hvordan du og I fungerer. Jeg fungerer på den måde, at jeg konstant får ideer. Det er bestemt ikke alle mine ideer der er gode. Det er heller ikke alle mine ideer der bliver udført i praksis. Men de er der, ideerne. Og de får mig videre.
Måske oplever du, at dit hoved er kaotisk… at du ikke kan holde fast i ét spor. At du indimellem drukner i gode ideer. Lad mig give dig mit bud på, hvorfor du ikke skal fortvivle.
Jeg ved ikke om du kender begrebet entropi. Entropi betyder varmedød. Nogle forskere mener, at Universet bevæger sig mod entropi. Kort fortalt vil det sige, at kulde (det tomme rum) og varme (stjerner og planeter) udveksler varme og kulde, ligesom hvis man hælder mælk i varm kaffe; til sidst vil alt have samme temperatur. Der vil ikke længere være tomt rum og stjerner og planeter, alt vil være en ensartet masse eller gas. Når alt har samme temperatur, vil der ingen udvikling være, helt bogstaveligt talt. I en astrofysisk kontekst vil dette heldigvis ikke ske indenfor de næste mange milliarder år.
Og hvad i alverden har dette med din fagprøve at gøre?
Indimellem oplever du kaos i dine tanker, Tillykke! Det er her dine ideer opstår. Jeg springer lige tilbage til astrofysikkens verden (Hvis der et liv efter dette, vil jeg genfødes som astrofysiker!).
Alt, ALT, du kan se, mærke, høre, lugte – sanse i det hele taget er skabt af stjerne støv. Bogstaveligt talt. Oprindeligt fandtes ikke tungere grundstoffer end brint og helium. Alle andre grundstoffer er skabt ved, at stjerner gået under i kaos og eksploderet i gigantiske supernovaer – stjerne eksplosioner – og ud af dette kaos er kommet kulstof, jern, guld – alle de grundstoffer vores verden er bygget af.
Kort sagt; hvis ikke der var uorden og stjerner eksploderede en gang imellem ville du og jeg ikke findes!
Din hjerne fungerer på samme måde. Kaos. Tanker der støder sammen. Skæve indfald, der støder frontalt ind i andre indfald. Det er her ideerne til din fagprøve eller din mundtlige præsentation opstår.
Måske ønsker du engang imellem, at livet og fagprøven var lettere og… mere stille og roligt. Hvis livet og fagprøven var dét, ville du ikke få de gode ideer!
Go’ arbejdslyst og husk; hvis du har brug for hjælp er der en vejleder tæt på dig i dit digitale nabolag!
Hans Lautrup Nørgaard

Advertisement

Om Vestslesvigsk

Kompromisløst øl til livsnydere!
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 svar til Et trøstende ord

  1. ingrid siger:

    tak for et smil 🙂 når det står på fagprøveskrivning en hel dag ind ved computeren med dejlig solskin udenfor 🙂

  2. Anna Vilstrup Kristensen siger:

    Kære Hans. TAK! for de trøstende ord.
    Mvh Anna V. Kristensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s