Noget nyt ved fremlæggelsen…

29.05.2013

Allerførst; tusinde tak for nogle gode og konstruktive svar på den lille undersøgelse, jeg gennemførte sidste uge.

Et af svarene lød, at det ville være dejligt med lidt mere om, hvad vi forstår ved at der skal være noget nyt i jeres fremlæggelse. Jeg kan godt se problematikken; Det kan muligvis være lidt frustrerende, når nu DU har alt væsentligt med i din fagprøve. Lad os prøve at se lidt på mulighederne:

Yderligere perspektivering. Perspektivering lukker jo ligesom opgaven op mod nye horisonter. Du har allerede perspektiveret i opgaven, men du kan måske ”dreje” kikkerten lidt og perspektivere i en anden retning.

Ny udvikling. Indimellem går tingene hurtigt! Måske er der sket en udvikling indenfor dit emne siden du skrev opgaven, måske har denne nye udvikling en positiv eller negativ indflydelse på din løsning/besvarelse.

Alternativer til den valgte løsning. Mange gange kunne man have valgt en anden eller tredje løsning på et problem/en opgave. Du har muligvis fravalgt den i opgaven, nu kunne du prøve at præsentere dén løsning!

Tilstødende områder. Er der områder/emner/problemer der støder op til din problemformulering og opgave? Det er væsentligt at huske, at der skal være en klar sammenhæng med den opgave du rent faktisk har skrevet!

Ja. Jeg ved det godt…dette er lidt flyvsk og ikke særligt konkret. Men jeg tager jo heller ikke udgangspunkt i én enkelt opgave, det er din opgave! Jeg håber ikke desto mindre, at indlægget kan puffe lidt til din – måske – fagprøveeksamenstrætte hjerne!

Go’ arbejdslyst og husk; hvis du har brug for hjælp er der en vejleder tæt på dig i dit digitale nabolag!

Hans Lautrup Nørgaard

Om Vestslesvigsk

Kompromisløst øl til livsnydere!
Dette indlæg blev udgivet i Præsentation og eksamen, Vurdering og perspektivering og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s