Ugen værktøj – Milepæle og tidsplaner

05.03.2013.

Med en smule forsinkelse kommer nu…. Ikke ugens model, men ugens værktøjer. Der er tale om et par værktøjer der kan være en umådeligt nyttig hjælp til mange ting, blandt andet at få skrevet sin fagprøve!

Rigtigt mange får lidt galt fat i sammenhængen mellem en milepælsplan og en tidsplan – et Gantt-kort. Lad os prøve at se på dem.

Kender du en milepæl, altså de oprindelige gamle milepæle? Det var – og er – solide pæle/sten, typisk hugget ud i granit. De stod for hver mil på landevejene, hvorved man kunne se hvor langt man var fra målepunktet, eksempelvis et centrum i den nærmeste større by.

Disse milepæle fortalte de rejsende hvor langt de var kommet, hvor langt de havde tilabage af rejsen. Man kan forestille sig, at de rejsende kunne aftale at mødes ved den og den milepæl ved den og den tid.

Altså; En milepæl fortæller hvad man skal have nået på hvilket tidspunkt.

En tidsplan kan man måske sammenligne med en rejseplan for tog/bus/fly forbindelser. Den fortæller os hvordan vi kommer hen til milepælen.

Vi må ikke være for gavmilde med at strø milepæle ud, så mister de deres betydning som fixpunkter. På den anden side, må vi heller ikke være for nærige med dem, så risikerer vi at komme for langt på afveje, før vi opdager, at vi er på afveje.

Tidsplanen på den anden side skal gerne være så detaljeret som muligt. Forestil dig, at du skal rejse fra Kolding til Shizuoka syd-vest for Tokyo. Du ved måske hvordan du finder lufthavnen i København, hvordan du kommer til Tokyo derfra… men så har du et problem, du har ikke planlagt hvordan du kommer fra Tokyo til Shizuoka. Og der har du et møde kl. 19.00, det er din næste milepæl.

Din tidsplan fortæller dig, hvordan du kommer hen til din milepæl, der fortæller dig, hvad du skal have nået hvornår!

Go’ arbejdslyst og husk; hvis du har brug for hjælp er der en vejleder tæt på dig i dit digitale nabolag!

Hans L. Nørgaard

Advertisement

Om Vestslesvigsk

Kompromisløst øl til livsnydere!
Dette indlæg blev udgivet i Planlægningsmodel, Værktøjer og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s